TicketBox

Tot 2008 was TicketBox onderdeel van de Staatsloterij, en verkochten ze drie verschillende beveiligde tickets: Een algemene voor pretparken, (dance)evenementen en sportwedstrijden, een ticket voor voetbalwedstrijden in het algemeen en één voor wedstrijden van het Nederlands Elftal in het bijzonder.

De tickets zijn ontworpen binnen de door Fabrique ontwikkelde campagnestijl. Zichtbaar en onzichtbaar voor het blote oog zijn de tickets voorzien van verschillende beveiligingskenmerken.

Met behulp van een loep wordt bijvoorbeeld zichtbaar dat de foto’s eigenlijk zijn opgebouwd uit micropatronen, piepkleine illustraties van juichende mannetjes en, op de voetbaltickets, voetballertjes.

Op alle tickets zijn microteksten te vinden, is fluorescerend groene inkt gebruikt en is op de achterzijde een hologram zichtbaar met het logo van TicketBox, waarin het woord TicketBox is uitgestanst.

De serie is in 2005 onderscheiden met een IF Communication Award in de categorie ‘Too good to be True’

Gemaakt in mijn tijd bij Fabrique.