Inshared Supersafe

De verzekeraar InShared heeft door Sharewire SuperSafe laten maken, een app die niet alleen voor eigen klanten is bedoeld.

Met SuperSafe kun je je vertrouwelijke gegevens opslaan in een digitale kluis. Je maakt een foto van je waardevolle spullen, zoals je rijbewijs of bankpassen en hebt daarna alles bij de hand.

Alle informatie is versleuteld en wordt lokaal opgeslagen. Zonder je persoonlijke code krijgt niemand toegang tot je gegevens. Als je het teveel werk vindt om alle nummers in te voeren kun je ook foto’s maken van bankpassen of je paspoort. De gegevens die je maakt verschijnen niet in je fotorol, maar zijn alleen via de app te raadplegen. Ook gegevens die je lastig kunt terugvinden, kun je makkelijk op deze manier opslaan, zoals je WOZ-waarde en je BSN-nummer.De app bevat standaard al een aantal kluisjes, maar je kunt ook zelf een kluisje aanmaken voor een bepaald type gegevens, zoals je medische gegevens of wachtwoorden. Eventueel kun je een backup van de SuperSafe-gegevens maken en opslaan op de computer thuis, maar die gegevens zijn – in tegenstelling tot de app – niet beveiligd. Om toegang te krijgen tot de gegevens hoef je nog maar één code te onthouden.

Net na de lancering was er wat ophef over de veiligheid van de applicatie. Sharewire heeft vervolgens een fles champagne uitgeloofd voor degene die de applicatie kon kraken. Tot dusverre is het nog niemand gelukt.

© Sharewire