Kamer van Koophandel

Om haar 200-jarig bestaan te vieren, wilde de Kamer van Koophandel een game uitbrengen. Het spel was bedoeld voor jonge ondernemers en voor kinderen -om zo hun interesse in ondernemen aan te wakkeren.

Het moest leuk zijn, een klein beetje educatief, verslavend en vooral het plezier van eigen baas zijn uitdragen. De game die wij bij Sharewire voor hen hadden ontwikkeld heette ‘Het gat in de markt’ en was een combinatie van 3 (in de basis) simpele spellen, die samen de volledige scope van het ondernemen omvatten.

Het eerste spel, ‘Het gat in de Markt’, is een labyrinth spel, waarin je een balletje langs obstakels in een gat moet zien te manoeuvreren. De decors van de levels tonen typisch buitenlandse marktpleinen -de buitenlandse markten die veroverd moeten worden.

Met het verdienden kapitaal kan je personeel aannemen en doorgaan naar het tweede spel: ‘Jij bent de Manager’. Het is een linedrawing game, waarin je je personeel op de werkvloer de goede richting op moet leiden. Steeds meer personeel bevolkt je werkvloer, en ondertussen moet je adverteren, acquireren en natuurlijk de belasting betalen.

Het derde spel, ‘het is NetWerken’ brengt de ‘echte’ wereld in zicht en biedt ondernemers een mogelijkheid om te netwerken en nieuwe interessante contacten op te doen. Overal in Nederland kan je je virtuele visitekaartje achterlaten en die van andere ondernemers oppikken. Wie verzamelt de meeste kaartjes? En wie regelt een real-life ontmoeting?
Hoe meer kaartjes je verzamelt, hoe meer levels er in spel 1 en 2 unlocked worden.

Wie vergeet tijdig de belasting te betalen, te adverteren of acquireren, kan vlot failliet gaan.. het is dus zaak zowel snel te handelen, als het hoofd koel te houden!

© Sharewire

KVK-X9