appril

Gertrude Lok Appril

Op woensdag 24 april gaf ik een lezing over ‘De skills van de App-ontwerper’ op het kennisevenement Appril 2013.


Apps zijn een redelijk nieuw fenomeen.  Over het ontwerpen voor apps bestaan dan ook nog veel misverstanden. Zoals dat het erg simpel zou zijn, of erg beperkt. Dat het hetzelfde is als ontwerpen van websites. Dat je moet kunnen programmeren. Of dat alle apps hetzelfde zijn. Deze misverstanden werpen een behoorlijke barrière op voor ontwerpers die geïnteresseerd zijn in het maken van de overstap naar dit nieuwe medium.

In mijn presentatie loop ik langs die  misverstanden, en leg ik uit wat een designer wél moet weten om succesvol te ontwerpen voor touchscreen devices. Wat dit nieuwe medium precies onderscheidt van de oude – maar ook: wat de overeenkomsten zijn. Want ook voor een app moet je kunnen bewegwijzeren, beeld maken, typograferen, een ‘plank’ maken, lay-outen, animeren en vooral: experimenteren.

Elke goede grafisch ontwerper kan ontwerpen voor apps. Als je maar weet waar je op moet letten.

Appril is een evenement over Apps en duurt de volledige maand April. Het is het platform waar pioniers, makers, gebruikers en groupies van apps samen komen en toekomst vormen. Voor illustratoren, animatie- en beeldmakers, ontwerpers, tijdschriften makers en vele anderen.