Coolblue

Coolblue zag het afgelopen jaar het aantal bezoekers met smartphones snel toenemen: tot ruim 8 procent. Maar ze zagen ook, dat de conversie van deze bezoekers ver achterbleef bij die van de desktop. Hoogste tijd dus om deze bezoekers een betere gebruikerservaring te bieden met een mobiele website.

In plaats van een aparte mobiele site, of een app, heeft Coolblue ervoor gekozen om hun gehele site in stapjes om te bouwen naar een responsive model. Op die manier blijft alle content op één plaats en dus goed beheersbaar. Daarbij weet Coolblue, dat hun publiek vooral via Google binnenkomt. Dan kunnen die gebruikers beter direct op een mobiel geoptimaliseerde pagina uitkomen, dan dat ze eerst een native app moeten downloaden.

Sharewire heeft in dit, voor Coolblue heel belangrijke, traject een sleutelrol mogen spelen: doordat binnen Coolblue (nog) bijna geen kennis over mobiel internet aanwezig was, hebben wij geadviseerd en ondersteund waar mogelijk. Na een brainstormsessie met Coolblue hebben wij ter plekke het interactieconcept voor de mobiele site neergezet. Bovendien heb ik, als ‘uitleendesigner’, een aantal weken bij Coolblue intern doorgebracht en in de sprints het visual design voor mijn rekening genomen.

En alle inspanningen blijven niet zonder resultaat: de conversie van de webshops is, sinds de stapsgewijze invoering van het responsive design in april, al met 30% gestegen!

Kijk ook hier voor een mooi artikel op Emerce.nl over dit project.

© Sharewire