CV

GERTRUDE4

Gertrude Dorothea Lok
6 augustus 1973

Goudenregenplein 65
2565 GK  ‘s-Gravenhage
06 – 814 69 373
info@gertrudelok.com

WERKERVARING

WERKERVARING

2010 – heden 
Sharewire   ‘s-Gravenhage
Creative Director
Bij Sharewire heb ik van scratch een ontwerpafdeling mogen opzetten, zodat Sharewire zich door kon ontwikkelen van software-ontwikkelaar naar Full-Service bureau op het gebied van mobiel internet. Het is mijn taak ontwerpers aan te nemen en te begeleiden in hun ontwikkeling. Bovendien ben ik als art director eindverantwoordelijk voor het creatieve niveau en imago van Sharewire. Dat doe ik vanuit de positie van ‘meewerkend voorman’.
Enkele van onze klanten zijn Dutch Filmworks, Pathé, Randstad, Ministerie van Rijkswaterstaat, de Lotto, McKesson, Ministerie van Financiën, Tempo-Team, Eneco en Bonnefanten Museum.
sharewire.nl

2013 – heden
tHMA  ‘s-Gravenhage
Docent
Stichting tHMA is opgericht door Sharewire en de Gemeente Den Haag en biedt HBO/WO afgestudeerden een platform waar zij 6 maanden lang praktische kennis en vaardigheden kunnen opdoen met de ontwikkeling van mobiele apps. Binnen tHMA ben ik verantwoordelijk voor de opzet van het design-curriculum: on-the-job begeleiding in een SCRUM-setting, alsook een serie theorielessen (van concepting tot en met presenteren) en het organiseren van workshops en gastlessen over diverse onderwerpen. tHMA is van start gegaan in februari 2013.
thma.nl

2010 – heden 
Trueº  ‘s-Gravenhage
Eigenaar | Consultancy en Security Design
De wereld van het beveiligde drukwerk is een kleine; klanten uit het verleden zijn mij trouw gebleven. Om hen te kunnen blijven bedienen (Sharewire biedt immers geen drukwerk aan) heb ik True° opgestart en zo een aantal mooie projecten kunnen realiseren, voor o.a. KLPD, Ministerie van Binnenlandse Zaken, Ministerie van Justitie en KNVB.
true-securitydesign.com

2007 – 2010 
BTM I Bataafsche Teeken Maatschappij  Rotterdam
Senior Art Director
Als Art Director bij BTM was ik, als helft van het design team, verantwoordelijk voor het in hoog tempo ontwikkelen van concepten, het doorvertalen hiervan in veel verschillende handschriften en vervolgens het begeleiden van de uitwerking van grote series door de DTP-studio. Voornamelijk verpakkingen maar ook huisstijlen, voornamelijk FMCG, voornamelijk non-food, voor onder andere Trekpleister, Ici Paris XL, GroentenFruit Bureau, Pet’s Place, Bols en Uncover.
btm.nl

2000 – 2007
Fabrique  Delft
Senior Ontwerper en Teamleider
Bij Fabrique heb ik mijn tijd verdeeld tussen de Grafische afdeling en de afdeling Nieuwe Media. Huisstijlen, campagnes, websites, schoolboeken, jaarverslagen, alles kwam voorbij. Zelfstandig of in een team en soms ook als projectleider en zelfs als werktekenaar. De laatste 3 jaar was ik als teamleider bovendien verantwoordelijk voor de professionele ontwikkeling en het algemeen welbevinden van een multidisciplinair team van 10 man/vrouw. Een greep uit een aantal klanten van toen: Thieme Meulenhoff, Wolters Noordhoff,  Beeld & Geluid, IKEA, Albert Heijn, Etos, Giant, Commissie Gelijke Behandeling, Shell, TicketBox, KLPD, KNVB, Kabinet der Koningin, Ontwikkelcentrum, Wegener, TomTom.
fabrique.nl

1995 – 2000
Aestron  Hilversum
Ontwerper
Bij Aestron heb ik het vak in de praktijk pas echt geleerd. Naast het ontwerpen van verpakkingen, die de hoofdmoot van Aestron’s portfolio vormden, was ik betrokken bij het opzetten van de huisstijl-tak, de internetafdeling en de afdeling Beveiligd Drukwerk. Daarnaast mocht ik er snuffelen bij de accountmanagers en helpen in de proefdrukkerij. Ik heb er de ontwikkeling doorgemaakt van junior ontwerper naar zelfstandig ontwerper en begeleider van werktekenaars en stagiaires. Ik heb er mogen werken voor o.a. Nutricia, Telekabel, A2000, Joh. Enschedé & Zn, NS, Koninklijk Instituut voor de Tropen, Remia, Menken van Grieken en Intratuin.
aestron.nl

1995
Aestron  Hilversum
Stage en vakantiewerk
De stage beviel wederzijds zo goed, dat ik aansluitend twee zomermaanden als junior ontwerper ben blijven werken.
aestron.nl

OPLEIDING

OPLEIDING

1991 – 1995
AKI – Akademie voor Beeldende Kunst
  Enschede
HBO Visuele Communicatie
Diploma behaald

1985 – 1991
Ichthus College  Enschede
Gymnasium
Nederlands, Engels, Latijn, Grieks, Wiskunde A, Economie 1, Biologie
Diploma behaald

OPLEIDING
CERTIFICATEN

Aquisitie & Commerciële Vaardigheden (Faktor) 2006
Leidinggeven en Motiveren (Schouten & Nelissen) 2005
Presenteren & Argumenteren (Faktor) 1996 en 2006
BedrijfsHulpVerlening (NIBRA)  1999 – 2009
Rijbewijs B  1998

OPLEIDING
SOFTWARE

Adobe Creative Suite (Illustrator, Photoshop, InDesign, Acrobat Professional)
FontLab
Flash
Microsoft Office (Word, Excel, Powerpoint)
iWork (Pages, Numbers, Keynote)

OPLEIDING
TAALVAARDIGHEID

Nederlands  Uitstekend
Engels  Uitstekend
Duits  Goed
Frans  Voldoende

OPLEIDING
PRIJZEN

IF Award 2005
Categorie ‘Too Good to be True’
Serie beveiligde toegangskaarten voor TicketBox

Nederlandse Huisstijlprijs 1999
Nominatie
Telekabel Corporate Identity

OPLEIDING
INTERESSES

Schilderen, fotograferen, klussen, edelsmeden, talen

Download hier de PDF versie